-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:11249 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

از آن جا كه الآن با يكي از دوستانم به طور مجردي زندگي كنم , ممكن است مقداري برنج بخرم ياخرج هايي بكنم و يا او چند كيلو گوشت بخرد و دوستانه با هم زندگي كنيم و حساب رسي دقيقي درمورد خرج ها نداشته باشيم و او هم مقيد به خمس نباشد; در اين صورت چه بايد كرد؟

خرج هايي كه با دوستتان مي كنيد و حساب دقيقي در مورد آن ها نداريد, لابد با هم ديگرمصالحه و بخشش مي كنيد و از هم راضي هستيد. اين كار بسيار خوبي است و از صفات پسنديده است .بنابراين پولي كه شما خرج مي كنيد, جزء مخارج ساليانهء شما محسوب مي شود و خمس ندارد و اگر پس از يك سال اضافه از مخارج داشته باشيد, خمس خواهد داشت .

دوست شما معلوم نيست خمس داشته باشد. بهتر اين است با او صحبت كنيد و بگوييد اگر چه انسان خمس ندهد, ولي راجع به دوستتان مستحب است روزي را به عنوان سال خمسي داشته باشد تا اگر خداوندافزون داد, خمس بدهد.

اموالي كه خرج مي كند, معمولاً از منافع و حقوقي است كه مي گيرد و معلوم نيست سال بر عين آن پول گذشته باشد تا وقتي كه يقين نداشته باشيد چيزهايي كه او مي خرد, متعلق خمس است , استفاده از آن براي شما اشكالي ندارد و مي توانيد از آن ها مصرف كنيد.(1)

(پـاورقي 1.آيةالله فاضل , جامع المسائل , ج 1 ص 305

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.